Izložba kamelija 2021.

Poštovani!

Udruga ljubitelja kamelija Opatija već duži niz godina djeluje na području Opatije i okolice, aktivno promiče kulturu uživanja u prelijepim cvjetovima kamelije. Tijekom godina, kroz velik broj predavanja, edukacija, izleta i terenskih akcija sadnje donatorskih kamelija u opatijskim parkovima, doprinijeli smo širenju kulture prepoznavanja, cijenjenja i uzgoja ovog cvijeta koji je jedan od povijesnih simbola Grada Opatije.

Možda najvidljivija aktivnost naše udruge je Izložba kamelija, koja se tradicionalno odvija u opatijskom Umjetničkom paviljonu Šporer. Proteklo, 12. izdanje je zbog dobro već znanih okolnosti održano online, ali ove godine se vraćamo u UP Šporer te ćemo izložbu održati, poštujući sve standarde zaštite posjetitelja.

Izložba je natjecateljskog karaktera, a kategorije su sljedeće:

  • Najljepši cvijet i stablo (u vrtovima – o pobjedniku glasa stručni žiri)
  • Najljepši svijet Ex Tempore (cvijet donesen u UP Šporer – o pobjedniku glasa publika)

Kao i proteklih godina, slikanje kamelija za izložbu trajati  će od 22.veljače do 21. ožujka, fotografiranje će odraditi naši dugogodišnji suradnici Foto Luigi. Molimo sve zainteresirane s područja Liburnije da svoje kamelije prijave na telefon 051/271-491 ili osobno dođu u Foto Luigi gdje će se dogovoriti termin fotografiranja.

Izložba će se održati od 26.-28. ožujka, a detaljniji program događanja ćemo objaviti naknadno.

Veseli nas što ćemo ponovno moći pokazati svu raskoš i ljepotu opatijskih kamelija i doprinijeti razvoju kulture uživanja u ovim predivnim, nježnim biljkama.

Molimo Vas da informaciju o izložbi i natjecanju objavite u Vašim medijima. Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju na GSM 091/1031-951 ili ili putem maila kamelija.op@gmail.com, a Pristupnica za nove članove nalazi se na webu: www.kamelija-opatija.com.

Srdačan pozdrav,

Mira Shalabi

Predsjednica Udruge ljubitelja kamelija Opatija

Najava izložbe – www.poduckun.net