Najava 10. izložbe kamelija

Dragi ljubitelji kamelija i oni koji će to tek postati!

Početak kalendarske godine je uvijek najuzbudljiviji dio za nas, jer je to upravo vrijeme najintenzivnije cvatnje ovog cvijeta. Udruga ljubitelja kamelija ove godine slavi 10. jubilarnu Izložbu kamelija, a označavamo i 10 godina postojanja Udruge i predanog rada. Kamelija je simbol Opatije –  takav fin, profinjen a nadasve lijep cvijet zasluženo zauzima važno mjesto u opatijskim parkovima i time ističe sklad i harmoniju ostale hortikulturne baštine.

Povodom ovakve važne Izložbe pozivamo Vas građane da se prijavite na takmičenje za najljepši cvijet kamelije.

Poželjno vrijeme za snimanje javiti 2 dana unaprijed na telefon 051/271-491 (foto Luigi) ili na GSM gospođi Dolores 098/259-294

Snimanje GRMOVA I CVJETOVA se treba obaviti od 1.2. do 20.3.2018. a može i ranije. Mogu se snimiti najviše 3 grma kamelija i 3 cvijeta kamelije. Također možete sudjelovati i u natjecanju živih cvjetova.

Na izložbu 31.3.2018. (subota) od 10 do 13 sati u paviljon J.Šporera, treba donijeti od svake vrste kamelije s kojom se natječete 3 grančice s 1 ili 2 cvijeta svaka grančica i na grančici 3 ili 4 lista (ovisi kakva je grančica). Mi ćemo ih staviti u male vazice, pa je bitno da peteljka bude najmanje 5 cm do 8 cm. Ako imate više grančica kamelija možete donijeti za dekoraciju dvorane tj. za vaze i uređenje.

Također građani mogu donirati kameliju i s time doprinijeti bogatstvu vrsta kamelija i biti netko tko je u sudjelovao u stvaranju Garden of exellence, vrtu prekrasnih primjeraka kamelija.

>Kamelije koje su predmet doniranja moraju zadovoljavati sljedeće kriterije:
1. visina nadzemnog dijela biljke ne smije biti niža od 150 cm

2. vrijednost donacije uključuje cijenu sadnice

3. sadnica može biti u obliku grma ili stabla, mora biti dobroga zdravstvenog stanja te bogato razvijenog nadzemnog dijela biljke kao i korjenovog sustava

Za sve informacije javite se na mail Udruge : kamelija.op@gmail.com

Detalje o načinu natjecanja i prijavnicu pogledajte na ovoj stranici.