Završena 8. izložba kamelija u Opatiji

Svečanom dodjelom nagrada završeno je osmo izdanje Dana kamelija u Opatiji – izložbe kamelija i proizvoda povezanih s njima.

U tri dana, koliko je izložba trajala, izložbeni paviljon Šporer posjetio je velik ljubitelja kamelija i znatiželjnika. O broju posjetitelja govori i

Ekipa Udruge – organizatori izložbe

broj ispunjenih glasačkih listića – njih 1560 koji su služili za odabir najljepšeg život cvijeta kamelije. Osim domaćih posjetitelja, velik je broj i stranih gostiju jer je skoro trećina ispunjenih listića bila na njemačkom, talijanskom ili engleskom. U odnosu na prošlogodišnje izdanje, broj posjetitelja porastao je za 50%! Porastao je i broj članova udruge, te sad ima preko 100 kamelijoljubaca u Opatiji i okolici!

Publika je osim cvjetova ocijenila i dječje likovne radove u dvije kategorije, od 7 – 10 i 11 – 14 godina, te ukupni dojam izložbe, za što je dobivena ocjena 5. Osim dobre organizacije publika je najviše cijenila popratnu ponudu proizvoda na temu kamelija te prigodnu prodaju sadnica kamelija.

Cilj izložbe je oduvijek bio odabir najljepših kamelija našeg kraja, a ocjenjivanje se vršilo u nekoliko kategorija. U nastavku donosimo dobitnike po kategorijama:

CVIJET KAMELIJE U UZGOJU

1. mjesto – Kovačević Mira

2. mjesto – Hotel Bristol

3. mjesto Valenčić Sonja

STABLO KAMELIJE U UZGOJU

1. mjesto – Kovačević Mira

2. mjesto – Prasnikar Inga

3. mjesto – Rubeša Nada

CVIJET KAMELIJE – NAGRADA PUBLIKE

Najljepša kamelija po mišljenju posjetitelja

1. mjesto – Benko Marija

2. mjesto – Brubnjak Mojca

3. mjesto – Benko Marija

DJEČJI LIKOVNI RADOVI 7-10 GODINA

1. mjesto – Gismondi Chiara

2. mjesto – Matulja Val

3. mjesto – Grizilo Mateo

DJEČJI LIKOVNI RADOVI 11-14 GODINA

1. mjesto – Jurić Laura

2. mjesto – Matijević Paola

3. mjesto – Matulja Iris

Tijekom trajanja izložbe predstavljen je i prvi broj glasila Opatijske kamelije koje na pedesetak stranica donosi novosti iz rada udruge kroz priloge članova. Također, četiri nove donirane kamelije našle su svoje mjesto u opatijskom parku. Dosadašnjim donatorima pridružili su se Alenka Žic, Sonja Šmitran, Filip Kustec te Vojislav Vojo Radoičić.

Zajednička fotografija dobitnika nagrada

Glazbeni doprinos izložbi tijekom nedjeljnog jutra dali su učenici Glazbene škole Mirković: Sonja Petrishcheva, Natali Ružić, Silvestar Pulić, Massimiliano Marcel i Alida Mirković. Dr. harmonike Mihalj Ivković glazbeno je oplemenio subotnje popodne, a otvorenje i dodjelu nagrada obogatili su studenti Muzičke akademije Zagreb – područnog odsjeka Rijeka Katarina Toplek (sopran) i Mateo Žmak (klavir), pod mentorstvom prof. Jasne Mihalinčić.

Udruga ljubitelja kamelija Opatija želi zahvaliti svim učesnicima, članovima, simpatizerima, sponzorima i suradnicima na pruženoj pomoći u organizaciji ovogodišnje izložbe te Vas ujedno pozivamo da njegujete divne cvjetove kamelija do sljedeće izložbe u 2017. godini.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija s dodjele koji smo pripremili za Vas!

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank