Dodijeljene nagrade 10 jubilarne izložbe kamelija

Brojni posjetitelji na izložbi

Biserka Slavić vlasnica je najljepšeg grma kamelije na Opatijskoj rivijeri, presudio je stručni žiri čija je odluka objavljena na jučerašnjem zatvaranju jubilarne 10. izložbe kamelija koja se tijekom protekla tri dana održavala u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer. Drugo mjesto pripalo je Miri Kovačević, a treće Dolores Kurti.

Što se cvjetova tiče, uz stručni žiri, svoj je sud imala prilike dati i publika, a mišljenja stručnjaka i posjetitelja izložbe uvelike se preklapaju. Tako je publika s najviše glasova nagradila kamelije koje je predstavio Darko Kumičić, na drugom mjestu bio je Ivo Lipić, dok je treće zauzela Antonija Cvetković. Kod žirija je poredak prva dva mjesta obrnut – najljepši su cvjetovi Ive Lipića, a drugo mjesto pripalo je Darku Kumičiću, dok je treće osvojila Ludmila Petrić.

Gradonačelnik Opatije

Osim cvjetova i grmova, nagrađeni su i učenički radovi na temu kamelija. U uzrastu do 4. razreda osnovne škole prvu nagradu osvojila je Vita Erceg, drugu Dea Šepić, a treću Sara Bradičić, dok je kod viših
razreda prvonagrađen Ivan Facan iza kojeg su se plasirali Paula Matijević i Karla Matijević. Pia Petričić Ferlin nagrađena je za literarni uradak, pjesmicu na temu kamelija, koju je u vlastitoj interpretaciji predstavila publici.

Na završnoj svečanosti, uz slavljeničku tortu za jubilarnu 10. izložbu i nastup Mihalja Ivkovića na harmonici, objavljena je i lijepa vijest – Hrvatska je proglašena Regijom kamelija na Svjetskom kongresu u francuskom gradu Nantesu, a direktoricom Regije postala je Antonija Cvetković, donedavna predsjednica Udruge ljubitelja kamelija. I tijekom ove izložbe opatijski je park postao bogatiji za nove sadnice, koje su donirali Zlatko Lenac u ime svoga unuka Matea, zatim Vesna Kustec Oprsal i Petr Oprsal u ime djevojčice Laure, Ri-Ing.Net.d.o.o., Zvjezdana Roller Lutz i Hans Lutz, te Udruga ljubitelja kamelija, a donatori su se upisali i u Zlatnu knjigu u Villi Angiolini.

Više od 5000 posjetitelja u tri dana, 3500 ispunjenih glasačkih listića, oko sto izloženih cvjetova kamelija, 20-ak volontera, javljanja uživo na državnoj televiziji i reportaže, brojni novinski članci i objave na webu … samo su neki od brojeva koji daju dojam o uspješnosti ovogodišnje izložbe.

Zajednička fotografija dobitnika 2018.

 

Kako je protekla završna svečanost dodjele nagrada pogledajte u galeriji na linku