Otvorena 10 izložba kamelija u UP Šporer

UP Šporer ispunjen cvijećem i posjetiteljima

Jubilarna 10. izložba kamelija otvorena je sinoć u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u Opatiji i trajat će do ponedjeljka, 2. travnja. Posjetitelji koji su jučer sudjelovali na svečanom otvorenju imali su prilike pogledati fotografije cvjetova i grmova kamelija te žive cvjetove kamelija, ali i slike i uratke kamelija učenika osnovne škole „R. K. Jeretov“ iz Opatije, ali i kušati čaj i slastice od kamelija koje su pripremile članice Udruge ljubitelja kamelija.

U sklopu otvorenja manifestacije u organizaciji Udruge ljubitelja kamelija održana je prodajna izložba slika umjetnika Opatije i prodaja suvenira članova udruge na temu kamelija, dok je u glazbenom programu nastupila Muzička akademija iz Zagreba, sopranistica Josipa Bilić te pijanist Mario Čopor.

Detalj ponude kamelija

Izložba kamelija danas je otvorena od 10 do 19 sati, a u 12.30 sati održat će se nastup dr. art. Mihalja Ivkovića na harmonici. Posljednjeg dana izložbe, u ponedjeljak 2. travnja, glasanje će biti otvoreno do 14 sati, a izložba do 20 sati. U 11 sati ispred Ville Angioline održat će se susret donatora koji ove godine daruju u Park Angiolinu svoje kamelije te upis u zlatnu knjigu donatora. Proglašenje najljepše kamelije po ocjeni stručnog žirija i posjetitelja održat će se u 18 sati, a tom prilikom nagradit će se i najljepši učenički rad. U glazbenom programu nastupit će Mihalj Ivković.

Donedavna predsjednica Udruge, Antonija Cvetković postala je predsjednica Regije kamelija Hrvatska

U znaku kamelija ukrašen je i drugi objekt Hrvatskog muzeja turizma, budući da je povodom desete obljetnice osnutka Udruge ljubitelja kamelija Opatija, otvorena i izložba „Kamelije“ u vili Angiolini. Posjetitelji mogu razgledati grafičke mape rađene po predlošcima akvarela iz zbirke Luigija Saccoa i keramičke tanjure i bombonijere na kojima su prikazi cvjetova kamelija koje je dizajnirao Nicolas Liez za čuvenu tvrtku Villeroy & Boch, iz fundusa Hrvatskog muzeja turizma i zbirke Urban – Ukić. Izložba je otvorena do 3. lipnja, svakog radnog dana od 10 do 18 sati.

Galeriju s otvorenja pogledajte na sljedećem linku

Idejni začetnik i osnivač opatijske Udruge ljubitelja kamelija Jan-Bernd Urban na otvorenju